last tango in paris’in yapımına odaklanan dizi yolda

last tango in paris’in yapımına odaklanan dizi yolda


2022'de geliyor


Sinema tarihinin en tartışmalı sahnelerinden birine konu olan Last Tango in Paris’in yapımına odaklanan bir dizi projesi için çalışmaların başladığı duyuruldu.

The Dreamers, Stealing Beauty ve The Last Emperor gibi filmleriyle de tanınan İtalyan yönetmen Bernardo Bertolucci’nin sinema dünyasına adını duyurduğu 1971 yapımı Last Tango in Paris, iki Oscar adaylığı kazansa da filmdeki malum tecavüz sahnesinden dolayı büyük tartışmalara konu olmuştu. Orijinal senaryoda yer almadığı belirtilen bu sahne, filmin çekim tarihinde henüz 19 yaşında olan Maria Schneider’ın rızası olmadan çekiliyor. Marlon Brando’nun da dahil olduğu tartışmalı sahne hakkında Bertolucci seneler sonra 2017 yılında itirafta bulunuyor ve sahnenin gerçekten yaşandığını kabul ediyor.

José Padilha ve Lisa Brühlmann ikilisinin yönetmen koltuğunda oturacağı dizi, filmin çekiminden 18 ay öncesi, prodüksiyon aşaması ve vizyon sonrası da dahil olmak üzere üç farklı döneme odaklanacak ve yaşananları hem Bertolucci’nin hem Brando’nun hem de Schneider’ın gözünden aktaracak. Jeremy Miller ve Daniel Cohn ikilisinin senaryosunu kaleme alacağı yapımın oyuncu kadrosu, yayın tarihi ve yayınlanacağı platform ise şimdilik belirsiz.