ricky gervais’ın bir tweet’i diziye uyarlanıyor

ricky gervais’ın bir tweet’i diziye uyarlanıyor


evet, tweet’ten uyarlanıyor


Kitap, belgesel, haber, makale, film, anime, tiyatro, oyun, podcast, müzik, müzikal, broadway, falan, filan… “Televizyon dünyasında bugüne kadar her şeyin uyarlamasını gördük.” diye düşünürken sıra dışı bir uyarlama haberi geldi. Ricky Gervais’ın bir tweet’i diziye uyarlanıyor. Evet, tweet uyarlanıyor.

Olaylar şöyle gelişiyor: 4 Blocks adında Alman yapımı bir suç dizisi var. Başrolünde Kida Khodr Ramadan yer alıyor. Diziyi takip edip beğenen Gervais, bu beğenisini 2018 yılında Ramadan’a Twitter hesabı üzerinden duyuruyor. Ramadan da Gervais’a yorumundan dolayı teşekkürlerini sunuyor. Ertesi sene dizinin son sezonunun ardından yine aynı mention’laşmalar gerçekleşiyor. Bu mention’laşmalar WarnerMedia’nın Almanya şubesinin dikkatini çekiyor ve iki aktörün başrolünde yer alması planlanan bir komedi dizisi için kollar sıvanıyor.

İkilinin kendi kurgusal versiyonlarını canlandıracakları Greenlight – German Genius isimli dizinin konusu ise şu şekilde: Gervais ve Ramadan Twitter’daki hoşsohbetlerinin ardından tanışırlar. Ramadan, Gervais’ın kült komedi serisi Extras’ı Alman televizyonuna uyarlamak için İngiliz aktörden onayı kapar. Dizinin devamında ise Ramadan’ın Extras’ın Alman uyarlaması için oyuncu arayışına girişmesi ve dizinin mizahını Alman izleyicisine uyarlamadaki zorlukları aktarılır.

Gervais’ın ve Ramadan’ın başrolleri paylaştığı Greenlight – German Genius’un oyuncu kadrosunda ikiliye ek olarak Detlev Buck, Frederick Lau, Tom Schilling, Veysel Gelin, Olli Schulz, Heike Makatsch ve Katrin Bauerfeind gibi Almanyalı oyuncular, müzisyenler ve komedyenler yer alıyor. Dizinin senaryosunu ise Detlev Buck, Cüneyt Kaya, Constanin Lieb ve Seraina Nyikos kaleme alıyor. Detlev Buck ve Cüneyt Kaya ikilisi dizinin yönetmen koltuğunda da oturacaklar.

Sekiz bölümlük Greenlight – German Genius’ın çekimleri şu sıralar Berlin’de devam ediyor. Dizinin yayın tarihi ise şimdilik belirsiz.