alien dizi uyarlamasına yükselmemiz için sebepler var

alien dizi uyarlamasına yükselmemiz için sebepler var


noah hawley büyük oynuyor


Ridley Scott’ın bilim kurgu sinemasına en büyük armağanı Alien’ın seneler içinde birçok devam filmini ve uyarlamasını izledik. Bu uyarlamalar içinde bizi en heyecanlandıranlar arasında yer alan Noah Hawley imzalı Alien dizisi de yakın zamanda geliyor. Hawley’nin geçtiğimiz gün dizi hakkında yaptığı açıklamalara göre farklı bir Alien deneyimi bizi bekliyor.

FX’te yayınlanan Fargo ve Legion uyarlamalarıyla televizyonun altın çocuğu olarak gözümüze giren Hawley, yaratıcılığını üstlendiği Alien dizi uyarlamasında gelecekte geçen Dünya gezegeninde yozlaşmış şirketlerin birbirleri arasındaki mücadeleye yer verecekmiş. Bu mücadele ise ölümsüzlük araştırmaları üzerine olacak. Bir şirket yapay zeka ile faniliği sonlandırmaya çalışırken bir diğeri sibernetik geliştirmelerle, öbürü ise insan ötesi yüklemelerle bunu denemeye çalışacakmış. Uyarlama aynı zamanda Alien evreninde varoluş ve yaratılışçılık fikirleri etrafında gezinen Prometheus ile benzerlik taşıyacakmış.

Hawley’nin bu açıklamalarıyla merakımız gıdıklandı, heyecanımız yükseldi. Fakat kötü bir haberimiz de var; dizi için uzun bir süre beklememiz gerekiyor. Dizide farklı şeyler denemeye çalışan Hawley, projeyi ince eleyip sık dokuduğu için yapımın geliştirilmesini hayli ağırdan alıyormuş. Biz yine de merakla beklemeye devam edelim.