danny boyle’un sex pistols dizisi için mayıs’ı bekleyin

danny boyle’un sex pistols dizisi için mayıs’ı bekleyin


pistol


Trainspotting, Slumdog Millionaire ve 28 Days Later… gibi filmlerin usta yönetmeni Danny Boyle’un kamera arkasına geçtiği Sex Pistols dizisi Mayıs ayında FX’te yayınlanacak.

Punk’ı punk yapan ikonik müzik grubu Sex Pistols’ın hikayesi daha önce sinema ve televizyonda birçok kez anlatılsa da ilk defa bu kadar emin ellerde olduğunu söyleyebiliriz. İşin ehli Danny Boyle’un altı bölümünün de yönetmen koltuğunda oturduğu Pistol isimli dizinin yaratıcı ve yazarlığını Moulin Rouge!, Rome + Juliet, The Great Gatsby ve önümüzdeki günlerde vizyona girecek Elvis Presley biyografik filmi Elvis’in senaristi Craig Pearce üstleniyor. Grubun gitaristi Steve Jones’un otobiyografik romanı Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol’dan uyarlanacak dizi, 70’li yılların Londra’sında punk kültürünün Sex Pistols’ın üne kavuşmasıyla yükselişini ekranlara getirecek ve hikayeyi Jones’un gözünden anlatacak.

Pistol’ın oyuncu kadrosu da diziyi merakla beklememize sebep olan unsurlardan bir diğeri. Dizide Steve Jones’u Babyteeth filmiyle dikkat çeken Toby Wallace canlandırıyor. Game of Thrones’un Arya Stark’ı Maisie Williams ise Jordan olarak da bilinen punk ikonu Pamela Rooke rolüyle karşımıza çıkacak. Bu ikiliye ek olarak dizide Anson Boon’u John Lydon, Louis Partridge’i Sid Vicious, Jacob Slater’ı Paul Cook, Fabien Frankel’i Glen Matlock, Dylan Llewellyn’i Wally Nightingale, Sydney Chandler’ı Chrissie Hynde, Emma Appleton’ı ise Nancy Spungen rollerinde izleyeceğiz.

Pistol’dan çok yakın zamanda bir fragman da gelmesini umuyor ve sizi dizinin ilk görselleri ve setten sızan fotoğraflarla baş başa bırakıyoruz.