psm’de caz rüzgarında birinci hafta

psm’de caz rüzgarında birinci hafta


mayıs ayı psm’de caz ayı


Caz türünün eski ve yeni sevilen sanatçılarını önümüzdeki bir ay boyunca bizlerle buluşturacak PSM’de Caz serisini burada uzun uzun anlatmıştık. 4-28 Mayıs tarihleri arasında Zorlu PSM’yi kasıp kavuracak serinin ilk haftası geldi çattı. 30 Nisan Uluslararası Caz Günü’nü geride bıraktığımız ilk haftada neler olacak? Biz de merak ediyoruz açıkçası. Serinin biletlerine buradan ulaşabileceğinizi not ediyor ve PSM’de Caz’ın ilk haftasında ve ilk gününde bizi karşılayacak Lisa Ekdahl’dan bahsetmek istiyoruz.

İsveç caz sahnesinin dünyaya armağanı Lisa Ekdahl, 1994 yılında kendi adını taşıyan ilk albümünü yayınlamasının ardından Paris müzik sahnesinde ilgiyle karşılanan bir isim. Bossa nova türüne farklı yaklaşımıyla ve vispop tarzına kendine has bir caz yorumu katmasıyla oluşturduğu bu albüm, sanatçıya üç Grammy heykelciği kazandırdı. Tabii Ekdahl’ın başarıları bununla sınırlı kalmadı. Yine İsveçli olan caz üçlüsü The Peter Nordahl Trio ile birkaç yıl içinde kaydettiği When Did You Leave Heaven ve Back to Earth isimlerindeki ikinci ve üçüncü Ekdahl albümleri, sanatçının Paris caz sahnesinde yerini sağlamlaştırmaya yetti. 2001 çıkışlı Lisa Ekdahl Sings Salvadore Poe albümü ise hem listeleri alt üst etti hem de Ekdahl’ın Paris sınırları dışına çıkıp Avrupalı müzik dinleyicilere ulaşmasını sağladı.

“Her zaman şarkı yazabilirim. Çıldırana kadar şarkı söyleyebilirim. Müzik benim için özgür bir alan.” sözleriyle gece gündüz bıkmadan, yorulmadan, büyük bir sevgi içinde müzikle yaşadığını belirten Ekdahl, son olarak geçtiğimiz sene Grand Songs isimli 15. stüdyo albümünü dinleyicileriyle buluşturdu. Ekdahl ile buluşma sırası şimdi ise İstanbullu müzikseverlerde. Kendisiyle 4 Mayıs’ta buluşmak ve güler yüzüne, büyüleyici enerjisine ve ipek gibi sesine canlı canlı kavuşmak için sabırsızız.

Turkcell Platinum Sahnesi’nde gerçekleşecek Lisa Ekdahl konserinin biletleri için sizi buraya alabiliriz. PSM’de Caz serisinin Yellowjackets, Erol Evgin, Alp Ersönmez ve Deniz Tekin‘li ikinci haftasında görüşmek üzere.