psm’de caz serisinde büyük final yarın

psm’de caz serisinde büyük final yarın


mayıs ayı psm’de caz ayı


Havalar ısındı, güneş bulutların arasından sıyrıldı, bahçelerimiz bir güzel çiçekler açtı. Mayıs ayı yine her zaman olduğu gibi güzeller güzeli bir ay oldu. Tabii bu ayı daha da güzelleştiren şeyin ne olduğunun farkındayız herhalde? Tüm seneyi saran festival gibi bir konser takvimine sahip olan Zorlu PSM;, saksafonların, kontrbasların ve trompetlerin gür sesleri ile Mayıs ayını caz ayına dönüştürdü. Ay başından beri Lisa Ekdahl, Erol Evgin, Yellowjackets, Deniz Tekin, Jülide Özçelik, Anouar Brahem Quartet, Sefi Zisling ve Liraz gibi yerli ve uluslararası sahneden isimleri bizlerle buluşturan PSM’de Caz serisinin son haftasına girmiş bulunmaktayız. Seriyi kapatacağımız için içimizde küçük bir burukluk olsa da bu hafta dinleyeceğimiz isimler yüreğimize su serpecek cinsten. Öncelikle biletler için buraya alalım.

26 MAYIS – MULATU ASTATKE

78 yaşındaki usta cazcı Mulatu Astatke’nin CV’sine şöyle bir baktığınızda etkilenmemek elde değil gibi. Memleketi Etiyopya’nın geleneksel halk müziğini caz ve funk türleriyle harmanlayıp “unique” kelimesinin hakkını sonuna kadar veren bir sound ortaya çıkaran Astatke, çoğu müzisyenin hayallerini süsleyen Berklee College of Music’e kabul edilen ilk Afrikalı öğrenci oldu. Bu öğrenciliği sırasında da hem vibrafon, konga davulları, klavye ve organ gibi enstrümanlarda ustalaştı hem de grubuna liderlik etti. İmza attığı enstrümantal işler Etiyopya’daki tüm enstrümantal albümlerde yayınlanması bir kenara, kendisi hem Etiyopya’dan Mahmoud Ahmed hem de ABD’den Duke Ellington gibi birçok meşhur sanatçıyla çalışma fırsatı buldu. Jim Jarmush’un 2005 yapımı Broken Flowers filminin müziklerini hazırlaması ise Astatke’nin batıda tanınırlığını neredeyse 2-3 katına çıkardı. Ülkemizde de hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Astatke’nin sıradaki durağı PSM’de Caz ile İstanbul olacak. Valla biz heyecanlıyız, biletleri buradan aldık bile.

27 MAYIS – JOJO MAYER / NERVE

İsviçreli davul virtüözü Jojo Mayer ve kurucusu olduğu Nerve’ün canlısı, seride bizi belki de en çok heyecanlandıranlardan biri. Zira Mayer ve Nerve, aslında neredeyse tamamen canlı performansa odaklı bir müzik sergiliyorlar. Tanımlanmayı sevmeseler de size Mayer ve Nerve’e dair 1-2 tüyo verelim. Rock ‘n’ roll esintileri taşıyan bir sound’un old school jungle, dub step, glitch beats, minimal veya tech house’a kadar uzanan geniş bir müzikal yelpazede birleştiğini ve bu sesleri içeren önceden hazırlanmış elektronik seslerin sahnede doğaçlama bir şekilde performe edildiğini düşünün. Kafanız mı karıştı? Ne yalan söyleyelim, bizimki allak bullak oldu. 27 Mayıs akşamı %100 Studio’da Jojo Mayer ve Nerve’ün ne işler çevirdiğini öğrenmek için fırsatımız var neyse ki. Biletleri hemen buradan aldınız.

28 MAYIS – TUĞÇE ŞENOĞUL SUNAR: KULÜP RÜYA

2017 çıkışlı ilk albümü Gölgelerine ile yerli sahnede çokça ses getiren Tuğçe Şenoğul, kendisine alışık olduğumuz Fransız chanson’larından, trap ve triphop gibi türlerden beslenen sound’unu bir kenara bırakıp 28 Mayıs akşamı touché sahnesinde eşsiz bir sunuma hazırlanıyor. Peki bu sefer ne sunuyor Tuğçe Şenoğul? Eski bir caz kulübünde en sevdiğimiz şarkıların caz formatında çalındığı rüya gibi bir akşam ile Kulüp Rüya’yı sizlere ve de bizlere sunuyor. Yakın zamanda yayınladığı son iki teklisi Bu Rüya Değil ve O An’ı hala döndüre döndüre dinlemelerimiz şimdilik bir köşede dursun; Şenoğul’u bambaşka bir formatta göreceğimiz Kulüp Rüya için sabırsızız. Biletler için buraya buyurunuz efendim.

28 MAYIS – SEDA ERCİYES PLAYS ESSENTIALS

28 Mayıs’ta touché’de Tuğçe Şenoğul’un 21.00’de başlayan Kulüp Rüya’sıyla ısındığımız akşam yine touché sahnesinde saatler 22.30’a vurduğunda Seda Erciyes karşılayacak bizi. Hip-hop, R&B ve caz türlerini harmanlayarak oluşturduğu kendine has tarzıyla yakın zamanda yerli sahnede Neo Soul’un nadir ve güzel bir örneği olarak karşımıza çıkan Erciyes, bu sefer de özel bir seçkiden oluşan setlist’i ile bizleri karşılayacak. Neler olacak, biz de merak ediyoruz doğrusu. Merakımızı giderecek biletleri buradan aldık bile.

Böylelikle hem Mayıs ayının hem de Mayıs ayını ayrı bir güzelleştiren PSM’de Caz’ın sonuna gelmiş oluyoruz. Bu güzel seriye “doyamadık” desek ağzımız zerre yalan kokmaz. Hem yerli hem de uluslararası sahneden böylesine önemli ve şahane isimleri bizimle buluşturduğu için Zorlu PSM’ye sevgimizi ve minnetimizi yolluyoruz. <3

https://playtusu.com/wp-content/uploads/2022/04/psmde-caz-zorlu-psm-3.jpg