yeni björk albümü için 30 eylül tarihi takvimlere kazınsın

yeni björk albümü için 30 eylül tarihi takvimlere kazınsın


gel bakalım fossora


Deneysel pop sahnesinin baş tacı Björk, geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığı yeni albümü için tarihi verdi. Fossora, 30 Eylül‘de yayında olacak!

Hem sakin bir hava taşıyacak hem de club havasına bürünecek enteresan bir albüm hazırlığında olduğunu sene başında duyuran Björk, birkaç hafta evvel The Guardian’a verdiği röportajda Fossora’yı kafamızda şöyle canlandırmamızı istemişti: “Arkadaşlarınızla buluşup öğle yemeği yediğiniz, osurduğunuz, gayet normal şeyler yaptığınız bir tasavvurun içine girdiğinizi düşünün.” Bu açıklamalarla beraber Fossora’nın teması için neler düşünmeliyiz, bilemiyoruz.

Yakın dönemde deneysel müzik sahnesinde dikkat çeken işlere imza atan Serpentwithfeet, albüme katkıda bulunan isimlerden biri. Diğerleri ise Björk’un oğlu Sindri ile kızı Ísadóra ve Endonezyalı dans ikilisi Gabber Modus Operandi‘den oluşuyor. 13 parçadan oluşacak Fossora’nın kapak görseli ve şarkı listesi ise şu şekilde:

1. Atopos
2. Ovule
3. Mycelia
4. Sorrowful Soil
5. Ancestress
6. Fagurt Er í Fjörðum
7. Victimhood
8. Allow
9. Fungal City
10. Trölla-Gabba
11. Freefall
12. Fossora
13. Her Mother’s House

Bu 13 şarkının ikisi Björk’ün 2018 yılında hayatını kaybeden annesi Hildur Rúna Hauksdóttir için yazılmış. Fossora‘da bizi neler bekliyor bakalım, 30 Eylül‘de öğreneceğiz.