cate blanchett’li tár’dan beklentileri arşa çıkaran yeni fragman

cate blanchett’li tár’dan beklentileri arşa çıkaran yeni fragman


gel artık tár


In the Bedroom ve Little Children filmleriyle elindeki cevherleri ispatladıktan sonra sinemaya küsmüşçesine yönetmenliğe ara veren Todd Field’ın 16 senenin ardından kamera arkasına geçtiği, merakla beklediğimiz yeni filmi TÁR’dan bir fragman daha paylaşıldı.

Field’ı tekrar sahalara döndüren TÁR, halihazırda müthiş bir kariyere sahip olan ve Alman Orkestrası’nın ilk kadın şefi olarak başarısının üstüne başarılar katan Lydia Tár isimli bir müzisyenin kendisini daha da yukarılara taşıyacak yeni bir senfoniyi kaydederken yaşadığı zorluklara ve bu zorlukları yaşarken kendisine duygusal destekte bulunan altı yaşındaki evlatlık kızı Petra ile olan ilişkisine odaklanıyor.

Lydia Tár rolünde Cate Blanchett’i izleyeceğimiz filmin oyuncu kadrosunda Blanchett ile beraber Nina Hoss, Noémie Merlant, Mark Strong, Julian Glover, Sydney Lemmon, Allan Corduner, Sam Douglas, Murali Perumal, Vivian Full, Amanda Blake ve Diana Birenyte gibi isimler bulunuyor.

Gelgelelim TÁR’ın bir diğer can alıcı noktasına… Joker ve Chernobyl gibi yapımlar için hazırladığı soundtrack’lerin yanı sıra stüdyo albümleri de dahil yaptığı her işle aklımızı alan ve Joker soundtrack albümüyle En İyi Film Müziği kategorisinde Oscar ödülü kazanan ilk kadın müzisyen unvanını elde eden Hildur Guðnadóttir, TÁR’ın şimdiden merakla beklediğimiz müziklerini imza atan isim. Usta bir kadın orkestra şefine odaklanan bir filmin müziklerini bestelemesi için daha iyi bir müzisyen tercih edilebilir miydi? Sanmıyoruz.

Prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan TÁR’ın uluslararası gösterim tarihi 7 Ekim. Türkiye’de ikamet eden sinemaseverler olan bizler ise TÁR için bir süre daha beklememiz gerekiyor. Filmin Türkiye vizyon tarihi 10 Mart 2023. Kalp atışlarımızı hızlandıran yeni fragman için buyrunuz.