air anatolia ile bu akşam zorlu psm’de uçuşa geçiyoruz

air anatolia ile bu akşam zorlu psm’de uçuşa geçiyoruz


gelmeyen bin pişman


#WeAreJazz etiketinin hakkını senelerdir alnının akıyla veren EFG Londra Caz Festivali, geçtiğimiz Mayıs ayında tarihinde ilk defa Londra sınırları dışına çıkarak uluslararası boyuta yayılmış ve ilk durağını Zorlu PSM ile İstanbul’dan yana kullanmıştı. EFG Londra Caz Festivali ve Zorlu PSM arasındaki şahane iş birliğinde ikinci perde, gözlerimizi kamaştıran bir etkinlikle devam ediyor: Air Anatolia.

British Council’ın da destek olduğu bu güçlü üçlü iş birliği, İngiltere ve Türkiye merkezli sanatçıları buluşturacak ve yarım asrı deviren Anadolu saykodelik müziğinin etkileyici bestelerinin ve ikonik şarkılarının füzyon düzenlemeleri ile türe yeni bir boyut kazandıracak. İlk konseri 14 Ekim‘de İstanbul’da, ikinci konseri 18 Kasım‘da Londra’da gerçekleşecek etkinliğin müzik direktörlüğünü Türkiye’den Mode XL ve Hey! Douglas gibi projeleriyle tanıdığımız VeYasin ile Islandman‘in üçte biri Tolga Böyük, İngiltere’den ise Maisha ve Kefaya gruplarının emektar ismi Al MacSween üstleniyor. Kült Anadolu grubu Moğollar‘dan Cahit Berkay ve Taner Öngür‘ün de eşlik ettiği projede saykodelik müziğin batı ve doğu sınırlarında dolaşan Yazz Ahmed, Theon Cross, Sarathy Korwar, Derya Yıldırım, Tolgahan Çoğulu, Nilay Çelebi, Muhlis Berberoğlu ile Chelsea Carmichael, Ahmet Güvenç, Dunja Botic, Ekin Eti, Eralp Güven, Erdem Başer, Jake Long, Melike Şahin, Murat Ertel, Okay Temiz, Tamar Osborn ve Thodoris Ziarkas gibi birçok önemli isim de karşımıza çıkacak.

“E güzel güzel saydınız, öve öve bitiremediniz, nerde bu biletler?” diye soranlar için tam BURAYA müthiş bir link bıraktık. Zorlu PSM‘de görüşmek üzere.