zeki demirkubuz ve futbol aşkı

zeki demirkubuz ve futbol aşkı


beyaz futbol yazsa yönetse aşırı mutlu yaşar


Güncel Türk sinemasını futbol takımına benzetirsek, şüphesiz çift forvetinden biri NBC, ile birlikte Zeki Demirkubuz’dur. Kader, Masumiyet, Yeraltı gibi başyapıtlarıyla kendini devler ligine yazdıran otör yönetmenimiz, son günlerde Beşiktaş ve futbol tutkusuyla gündeme geldi. Her şey, arthouse’un son kolonlarından Kadıköy Sineması’nda yayınlanacak Zeki Demirkubuz filmleri ile ilgili bir hayranın kendisine Twitter üzerinden ulaşmasıyla başladı…

 

 

“İsterdim  ama zor oluyor. Bir de tam o saatlerde Halısaha maçım var” dedi ünlü yönetmen. Halı sahanın H’sini büyük yazarak. Yönetmenin halı saha sevgisi, halı saha tutkusunu “eril” olarak nitelendiren sinema çevrelerinde şaşkınlık yarattı. Tweet’i alıntılayan biri de yönetmenin halı sahaya giderken formasıyla bir fotoğrafını paylaştı. Formada kendi isminin altında memleketi Isparta’nın plakası 32 yazıyor. Onun altında da “El Destino” yazıyordu. İspanyolca kader

 

 

Araştırmalarımız sonucu El Destino adıyla bir halı saha takımı kurduğuna ulaştık. EfendiLig adındaki amatör futbol organizasyonu çatısı altında kurulan takımda oyunculardan, takım verilerine kadar birçok detay bulunuyor. Takım logosunda bile Kufi hat sanatında “Kader” yazıyor. Zeki Demirkubuz’un futbol verilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

https://www.efendilig.com/Team/El-Destino

 

 

Geçtiğimiz Nisan ayında, Habertürk’ün “Meseleler” adlı programına katıldığında Beşiktaş ve futbol hakkında en samimi hislerini açıklamıştı yönetmen.

“Beşiktaş ve futbol beni temizliyor, beni hayatta tutuyor. Hafta sonlarını heyecanla bekliyorum. Bu kadar masum ilişki kurduğum başka bir şey yok. BJK maçı izlerken zaman duruyor. Ayin gibi. En güzel şey Beşiktaş’ın attığı gol, en acı şey Beşiktaş’ın yediği goldür. Bu nasıl olur; bu nasıl bir şey diyorum kendime ama hayat budur işte. Bazı ukala tipler ve elitler bana bu yüzden ergen der.”

 

İnsanlar yönetmenlerin, daha geniş açıdan alırsak sanatçıları ve etrafından sanat geçen herkesin tüm zamanını evinde kös kös oturup kitap okuyarak geçirdiği zannediyor. Kendi tutkusunu bulmayan kişi nasıl yazsın, yaşamayan kişi nasıl hayal etsin? Özellikle ülkemizde futbol ve takım sevgisi bir gerçek.

Bazı çevreler önyargılarıyla baş başayken bu büyülü anlardan mahrum kalıyor. Zeki Demirkubuz’u anlıyoruz. Yeni filmi Hayat’ı sabırsızlıkla bekliyoruz.