köpeklerin gözlerine uyumlu köpek çizgi filmi bluey

köpeklerin gözlerine uyumlu köpek çizgi filmi bluey


bluey herkes için...


Disney+’ın Bluey adlı 2 boyutlu animasyonunda TikTok’taki köpek sahipleri yürek dağlayan bir özellik keşfetti. Köpekler bu çizgi filmi insan dostlarıyla birlikte oturup izleyebiliyor!

Bahse konu dizimiz Bluey, 1 Ekim 2018‘de ABC Kids‘te okul öncesi televizyon dizisi olarak yayınlanmaya başladı. Queensland merkezli Ludo Studio şirketi tarafından üretilen animasyonun arkasında Joe Brumm bulunuyor. Dizi prömiyerini Disney Junior‘da yaptı ve uluslararası olarak Disney+‘ta yayınlandı. Dizi, bol enerjisi, hayal gücü ve dünyaya olan merakıyla karakterize edilen 6 yaşında antropomorfik bir Blue Heeler yavru köpeği olan Bluey‘i takip ediyor. Genç köpek, babası Bandit, annesi Chilli ve küçük kız kardeşi Bingo ile birlikte yaşıyor ve ikili birlikte hayal gücüne dayalı oyunlar oynarken düzenli olarak maceralarda Bluey’e katılıyor. Dizideki her köpek farklı bir köpek ırkını temsil ediyor.

Yayınlandıktan bir süre sonra dizi geniş çapta ses getirdi. Hedef kitlesini aşarak yetişkin insanlar tarafından konuşulmaya başlandı. Bluey, sadece harika animasyonları ve sevimli köpekler nedeniyle değil, aynı zamanda gerçekten harika hikayeleri ve arka planları olduğu için dünyanın dört bir yanındaki birçok kişinin kalbini yakalayan bir televizyon şovu oldu. Podcast’lerde her bölümü ayrıca inceleniyor, koca koca insanlar üzerine yorum yapıyor. Bluey, ele aldığı konularla örnek ebeveyn karakterizasyonu oluşturarak yetişkinlerin baba ve anne sorunlarını kaşıdığı için geçtiğimiz senelerde makalelere konu olmuştu.

Geçtiğimiz günlerde TikTok kullanıcısı MissKatie91 tarafından keşfedilen özellikle beraber köpeği olan herkes Bluey’i köpeklerine izletmeyi denedi ve başarılı oldular. Köpekler, dünyayı öncelikle mavi ve sarı tonlarında görürler ve insanlara kıyasla sınırlı renk görüşüne sahipler. Renk görüşleri insanlarınkinden farklıdır. Sadık dostlarımızın retinalarında sınırlı bir renk yelpazesini görmelerini sağlayan iki tür renk reseptörü olduğu, kırmızı ve yeşil gibi diğer renkleri ayırt etme yetenekleri sınırlı olduğu biliniyor. TikTok’taki köpek görüşü adlı efekt onların dünyalarından bakmamıza olanak sağlıyor. Bu efekt ile birlikte Bluey’e baktığımızda, Bluey’de kullanılan renk tonlarının değişmediği ve köpeklerin retinalarına uyumlu olduğunu fark ediyoruz.

Programın yapım ekibinden bu konuda herhangi bir açıklama henüz gelmedi. Bilerek yapıldıysa takdir, bilmeyerek yapıldıysa da bu özelliği fark eden TikTok bağımlılarına helal diyoruz. Köpeğimize Bluey açmaya gidiyoruz, oyalansın. Kendisinin hiçbir zaman “Kanka o dizi 3. sezondan sonra süper oluyor” ayarına gelmemesini umuyoruz.

@thats_so_katie_

Bluey for everyone ? #bluey #blueytok #dogsoftiktok #foryoupage #lol #parentsoftiktok #trending

♬ Fairytale (From “Shrek”) – Geek Music