fede alvarez’in yeni nesil alien filmine ridley scott’tan geçer not

fede alvarez’in yeni nesil alien filmine ridley scott’tan geçer not


inanılmaz heyecanlı sekans


Uruguaylı yönetmen Fede Alvarez’den gelecek yeni Alien filmine, serinin ilk ve en yetkin kişisi Ridley Scott olumlu yaklaşmış. Genç ve başarılı yönetmenin Alien filmi basında pek yankı uyandırmasa da gelecek sene vizyona giriyor. Yönetmeni eli yüzü düzgün kotardığı Evil Dead remake’inden ve gerilimde niş bir tür yaratan Don’t Breathe serilerinden tanıyoruz. Bildiğimiz kadarıyla Alien: Romulus‘un prodüksiyonu Temmuz ayında tamamlandı ve Fede bir süredir filmin kendi kurgusunu bir araya getirmek için çalışıyor. Directors Guild of America Latino Summit’te Guillermo del Toro ile konuşan Fede, del Toro’ya ve izleyicilere yönetmen kurgusunu tamamladığını söyledi ve Sir Ridley Scott‘a kurgusunu teslim ettiği anlardan bahsetti:

 

“Yönetmen Kurgusunu bir hafta önce bitirdim ve Ridley’e göndermek için inanılmaz gergin bir süreçten geçmem gerekti. Herkesten önce onun görmesini istedim. Ve herkes bana Ridley’nin gerçekten sert olduğunu söyledi. Gerçekten serttir, özellikle de filmleriyle ilgili bir şeyse. Bence bir başyapıt olan Blade Runner 2049’a karşı çok sertti ve filmle ilgili sorunları vardı çünkü bu onun için gerçekten zor, bu onun eseri.

 

Ben de ‘Bunun üstesinden gelmemin imkanı yok’ dedim. İstemesem bile oraya gidip bir masaya oturacak ve ona bakacak ve alacaktım. ‘Mirasımı yok ettin’ diyecek olsa bile, onun önünde olmak ve gözlerinin içine bakmak istedim. ‘Ridley diyor ki…’ yazan bir e-posta almak istemedim. Onu görmek istediğimi söyledim, eğer beni kabul ederseniz, hemen sonra onunla konuşmak istiyorum. Oraya gittim. Filmi kendi başına izlemek istiyordu. Çünkü Alien’dı. Onun için çok önemliydi. Odada kimsenin olmasını istemedi. Bu durum, beni daha da korkuttu. Sonra odaya girdi ve ‘Fede, ne diyebilirim ki? Bu harika.’ 

 

Benim için sanki… ahhh… Alien, onun gibi çok takdir ettiğim bir ustanın yaptığım bir filmi, özellikle de böyle bir filmi izlemesinin ve benimle bir saat boyunca filmde neleri beğendiği hakkında konuşmasının hayatımın en güzel anlarından biri olduğunu biliyor.”

 

Alien: Romulus’un 16 Ağustos 2024‘te vizyona girmesi planlanıyor. Ridley ustadan onay da geldiyse filme duyduğumuz güven arttı diyebiliriz.