haluk bilginer ve angelina jolie’li pablo larrain filminden detaylar

haluk bilginer ve angelina jolie’li pablo larrain filminden detaylar


geleneksel haluk bilginer festivali


Tam da bu sene bir şey eksik, tatsız ilerliyor diyorduk. Geleneksel Haluk Bilginer’li Hollywood filmi festivalimiz eksikmiş meğer. Ülkemizde sevip sayılan, üretken usta oyuncu, bu sefer oldukça büyük bir yapımın parçasını tamamlayacak. No, Spencer, Ema, Jackie gibi filmleriyle tanıdığımız başarılı yönetmen Pablo Larraín’in Maria’sında başrolde Angelina Jolie yer alıyor. 

Angelina Jolie, Pablo Larraín’in biyografik filmi Maria’dan gelen ilk görüntülerde efsanevi opera sanatçısı Maria Callas‘a dönüşüyor. Şilili yönetmen filminin konusunu şöyle açıklıyor: 

 

“Maria, orijinal diva olarak tanınan efsanevi, ikonik ve tartışmalı şarkıcının hayatını keşfedecek. Gerçek hikayelere dayanan ‘Maria’, dünyanın en büyük opera sanatçısının 1970’lerin Paris’indeki son günlerinde yeniden yaşanan ve yeniden hayal edilen hayatının çalkantılı, güzel ve trajik hikayesini anlatıyor. Maria, SAG-AFTRA’dan geçici bir anlaşma ile bağımsız bir film olduğu için, prodüksiyon sekiz hafta boyunca Paris, Yunanistan, Budapeşte ve Milano’da gerçekleşecek. Yazarlar Birliği grevinden önce tamamlanan senaryo, Larraín’in “Spencer” filminde birlikte çalıştığı Steven Knight tarafından kaleme alındı. Filmin oyuncu kadrosunda Jolie’nin yanı sıra Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher, Haluk Bilginer, Kodi Smit-McPhee ve Valeria Golino yer alıyor.”

 

Jolie’nin kostümleri Callas’ın giydiği gerçek kıyafetlere dayanıyor ve yeni kürk kullanmamak için PETA’ya danıştıkları Massimo Cantini Parrini’nin arşiv koleksiyonundan vintage kürk parçalar da buna dahil. Maria’nın yapımcılığını Fabula, Komplizen Film, Jonas Dornbach ve Lorenzo Mieli üstleniyor. Dünya çapındaki satışlar Film Nation Entertainment tarafından gerçekleştirilecek. 

Filmde Bilginer, Callas’ın aşk yaşadığı Yunan asıllı armatör Aristotle Onassis’i canlandıracak.

Henüz sadece set fotoğraflarına ve kadrosunun bilgisine sahip olduğumuz film bize bayrak astırır mı bilmiyoruz.