never gonna give you up’ın babası, sonunda meme şarkısını benimsedi

never gonna give you up’ın babası, sonunda meme şarkısını benimsedi


duygusal bir hikaye


Never Gonna Give You Up tüm zamanların en ikonik şarkılarından biri. Rick Astley‘nin 1987 tarihli efsanevi şarkısı, Rickrolling denen meme’inin bir parçası haline geldikten sonra tarih kitaplarına kazındı. Yayınlandığı dönemde kendi başına popüler olan şarkı, internetin yaygınlaşmasıyla yepyeni bir anlam kazandı. Bu başarısına rağmen, Rick Astley şarkıyı uzunca süredir canlı olarak söylememişti. Üvey evladı gibi davranmış, benimsememişti. Bunun sebepleri altında bir şeyin neden meme olduğunu anlamaması, sanatçının yaşı gibi unsurlar düşünülebilir. Dürüst olmak gerekirse bir meme’in neden meme olduğunu açıklamak oldukça zor. Birden aynı materyali her yerde görmeye başlar ve bunu ironik biçimde komik bulmaya başlarız. “It is what it is” lafı buraya cuk. 

Rick Astley, BBC‘ye yaptığı açıklamada sonunda bu şarkıyı söylemeye başladığını söyledi:

 

“15 yıldır bu şarkıyı söylemiyordum. Bazı sanatçıların bu başarıdan korkup kaçmasını anlayabiliyorum ama ben sessizce kucaklamayı öğrendim. Bir nevi onunla yeniden bağlantı kurdum.”

 

Parça, YouTube’da 1,4 milyardan fazla izlenme sayısına ulaştı ki bu da çoğunlukla insanların parçaya sürekli farklı yerlerden gizli link vermesinden kaynaklanıyor.

 

Rick Astley’nin Kariyeri

 

Never Gonna Give You Up, Whenever You Need Somebody albümünden çıkan ilk single’dı ve kariyerinin geri kalanında aynı başarıyı yakalayamadı. Bu gidişattan rahat etmeyecek müzisyenler olsa da Rick Astley, bunun kendisine çok şey kazandırdığını söylüyor.

 

“Eski şarkılarım ve kendi küçük evreniyle Rickrolling olayı olmasaydı, Glastonbury’ye davet alamazdım. Bu gerçekten çok özeldi, Piramit sahnesinde olup da bunun büyüklüğünü hissetmeyen herkese meydan okuyorum. Arada sırada kimse bakmıyorken yeni bir şarkıyı araya sıkıştırıyorum ama arka plan hikayesi olmasa orada olmazdım.”

 

Astley, bu yıl Glastonbury Festival’da sahne aldı ve hayranları efsanevi şarkıcının en iyi parçalarını seslendirdiğini görmeye geldi. Never Gonna Give You Up’ı kucaklayarak, insanları kataloğunun geri kalanıyla tanıştırabileceğini biliyor. Umarım ömrünün sonuna kadar bu şarkıyı söylemeye devam eder.