ridley scott paul mescal’i gladiator’a neden yakıştırdığını açıkladı

ridley scott paul mescal’i gladiator’a neden yakıştırdığını açıkladı


normal people hastasıymış o da


Epik sinemacılığın biricik yönetmeni Ridley Scott kafasında Napoleon’ı çoktan bitirmiş, Gladiator 2’nin heyecanını yaşıyor. Filmde Aftersun ve Normal People’dan tanıdığımız Paul Mescal‘a rol vermesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni filmde Mescal, ilk filmde Connie Nielsen’ın canlandırdığı Lucilla’nın oğlu Lucius’a hayat verecek. Bu karakter ayrıca Joaquin Phoenix‘in canlandırdığı İmparator Commodus‘un yeğeni oluyor, biraz da tarih… (Bu arada, çekimlere Pedro Pascal da katıldı fakat karakterinden tam emin değiliz.)

Ridley Scott, Mescal seçimi hakkında Total Film’e konuştu. Mescal’i nerede görüp beğendiği konusunda şunları söyledi:

 

“Normal People’ı izledim. Benim tarzım bir dizi değil ama arka arkaya dört bölüm izledim, bum, bum, bum. ‘Kim bu Paul Mescal?’ diye düşünüyordum. Sonra tüm diziyi izledim. Sonra birden Gladyatör 2 gündeme geldi, çünkü senaryo oldukça iyi işliyordu. Paul’ü düşünmeye devam ettim. Sonra olanlar oldu. Paul Mescal’in Russell Crowe kadar büyük olduğunu hayal edebilir miydim? Kesinlikle.” diye devam etti.

 

Aslında Gladiator için daha önce şartlar zorlanmış. İkinci Gladiator’ın yapımı hakkında konuşan Scott şunları ekledi:

“Daha önce bir senaryosu yoktu. Aslında dört yıl önce denedik ve çok iyi bir yazar seçtim ama bir türlü kafasını toparlayamadı. Mücadele etti. Teslim edemediği için çok üzgündü.”

 

Bu yazın başlarında, Gladiator 2 çekimlerinden yeni fotoğraflar düşmüştü. Görünüşe göre küçük bir adaya kolezyum inşa etmişler. Yapımcıların filmin ana çekim mekânı için gerçek boyutlarda bir oditoryum yarattıklarını gösteren, yaklaşan devam filminden ilk bakışta görülebilecek özel görüntüler paylaşıldı. Malta’da çekilen filmin hazırlıkları Haziran ayında başlamış. Devam filmi, dünya çapında 500 milyon doların (398 milyon sterlin) üzerinde gişe hasılatı elde eden ve En İyi Film dahil beş dalda Oscar kazanan 2000 yapımı ödüllü ilk filmi takip ediyor.

 

Film, 22 Kasım 2024’te sinemalarda gösterime girecek. Heyecanlıyız, kadro şov. Ridley Scott da başka bir filme odaklanmak yerine tüm ilgisini buraya verirse kalitesinden şüphemiz kalmaz.