robert plant’ten 16 yıl sonra ilk kez stairway to heaven

robert plant’ten 16 yıl sonra ilk kez stairway to heaven


duygulandık


Arkadaşlarınızla takılırken biri aniden Led Zeppelin şarkısı açar ve sekiz dakika kitlenirsiniz ya, işte o arkadaşınızı hayli duygulandıracak şekilde Robert Plant, 16 yıl sonra ilk kez Stairway To Heaven’i seslendirdi. Müzisyen, Duran Duran‘ın kurucu gitaristi Andy Taylor tarafından düzenlenen bir yardım konserinin özel konukları arasındaydı. Robert Plant, Led Zeppelin klasiği Stairway To Heaven’ı 2007’den bu yana ilk kez canlı olarak seslendirdi. 

 

The Cancer Platform için düzenlenen etkinlik Cancer Awareness Trust tarafından geliştirildi ve eski Duran Duran gitaristi Andy Taylor tarafından organize edildi. Oxfordshire’daki Soho Farmhouse‘da gerçekleşen konserde Ella Henderson, Wham! grubundan Andrew Ridgeley, Guy Pratt, komedyen Katherine Ryan ve ünlü davulcu David Palmer gibi isimler de yer aldı. Gecenin en büyük olayı Robert Plant’in yıllar sonra Thank You, Black Dog ve Stairway To Heaven’i canlı seslendirmesiydi.

 

 

Dünyaca ünlü şarkıyı halka açık olarak en son 2007 yılında Londra O2 Arena’da söylemişti. Duran Duran’dan 2006 yılında ayrılan ve geçtiğimiz yıl prostat kanseri teşhisi konulduğunu açıklayan Andy Taylor’ın onuruna düzenlenen konserde, kanser hastalarınnı yaşam sürelerini uzatan özel tedavilerin geliştirilmesine yardımcı olmak için para toplandı.

 

Bu yılın başlarında Taylor, İngiltere’ye yeni gelen bir tedavi türü olan nükleer terapiden geçmeyi umduğunu açıkladı.

 

“Aslında bu bir nükleer ilaç. Vücudunuza yerleştiriliyor ve hücrelerin dışındaki kanseri tespit edebiliyor. Sadece kemiklerinizdeki kanser hücrelerini vuruyor, ki bende esas olarak bu durum söz konusu. Ancak yanında sağlıklı bir hücre varsa, ona dokunmuyor. Yani tedavi edici değil ama kanserli hücreyi nakavt edebiliyor.”

 

Andy Taylor’a bol şifalar diliyor ve kendisinin hatrına Stairway’in de içinde olduğu Led Zeppelin IV’ü tekrar dinliyoruz.