warner bros blu tv’nin tamamını satın aldı

warner bros blu tv’nin tamamını satın aldı


anlaşmanın detayları ve bazı öngörüler


Warner Bros. Discovery Blu TV‘yi satın aldı. Minvalinde haberleri görmüşsünüzdür, bugün tamamlanan anlaşma ve anlaşmanın detaylarını anlatalım. 

 

ABD’li medya devi, sekiz yıl önce kurulan Blu TV’de içerik anlaşmalarıyla birlikte zaten %35 hisseye sahipti. Bugün itibariyle hissesini Warner Bros. Yani Doğan Holding tamamen hakkını devretmiş oldu. Bugünkü haber, WBD’nin patronu David Zaslav‘ın şirketin 3. çeyrek sonuçlarını açıkladığı toplantıda dünya çapında büyüme girişimlerine sermaye ayıracağını açıklamasıyla beraber basına düştü. 

 

BluTV 2016’da Netflix’e ilk yerel alternatif olarak Türkiye’de faaliyete geçmişti. 2018’de MENA denilen Orta Doğu bölgesine yayıldı ve 2021’de Discovery’nin (WBD birleşmesinden önce) %35 hisse almasıyla Discovery+ ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık, bu yılın başlarında Game of Thrones ve The Last Of Us gibi HBO içeriklerinin ve çocuk kanalları Cartoon Network ve Cartoonito’nun Blu TV’ye eklenmesiyle derinleşmişti. 

 

WBD’nin Türkiye, Orta Doğu ve CEE’den sorumlu Genel Müdürü Jamie Cooke, Türkiye’nin “20 yılı aşkın bir süredir bizim için önemli bir yatırım bölgesi olduğunu” söyledi.

 

“BluTV’nin satın alınmasıyla Türkiye’nin ilk yerel SVoD yayıncısı portföyümüze katılmış oldu” diye ekledi. 

 

“İlgi çekici Türk içeriği ile WBD’nin en iyi uluslararası dizi ve programlarından oluşan geniş bir yelpazenin birleşimi, yerel olarak başarılı olmak için rakipsiz bir reçetedir.”

 

BluTV CEO’su Deniz Şaşmaz Oflaz ise şunları ekledi: “Türkiye’nin lider yerel abonelik video platformu olarak, ilk günden bu yana istikrarlı büyümemizin bizi dünyanın en büyük medya şirketlerinden birinin parçası haline getirmesinden gurur duyuyoruz.”

 

Noel sonrası sessiz bir haftada gerçekleşen bu satın alma WBD için son derece yoğun bir yılın başlangıcı olabilir. Noel’den hemen önce Zaslav ile Paramount Global’in patronu Bob Bakish arasında bomba gibi bir görüşme gerçekleştiği ve bunun iki dev arasında bir birleşmenin habercisi olabileceği bildirilmesini şurada haber yapmıştık.

 

Bu durum, kesin olmamakla birlikte Warner Bros’un sahip olduğu HBO Max platformunun ülkemize gelmemesine olanak sağlamış olabilir. Çünkü pek çok insan doğal olarak bütün HBO içeriklerinin Blu’ya geleceğini öngörüyor.