pedro almodóvar’dan western temalı bir kısa film izlemeye hazır mıyız?

pedro almodóvar’dan western temalı bir kısa film izlemeye hazır mıyız?


strange way of life


Son olarak iki Oscar adaylığı bulunan Parallel Mothers ile sık sık andığımız, İspanyol sinemasının usta yönetmeni Pedro Almodóvar’ın sıradaki projelerine dair yeni detaylar yavaş yavaş gelmeye başladı.

Yönetmenin İngilizce dilinde çekeceği ilk uzun metrajı olacak A Manual for Cleaning Women’dan bir süredir haberdarız. Fakat Cate Blanchett’in başrolünde olacağı bu filmi izlememize daha çok var çünkü filmin prodüksiyon aşaması önümüzdeki sene başlayacak. O zamana kadar Almodóvar’dan bambaşka bir film projesi izleme ihtimalimiz var. Üstelik bu film yönetmeni ilk defa aşina olmadığı bir dünyaya götürüyor: Western.

Strange Way of Life -ya da orijinal adıyla Extraña forma de vida– isimli kısa film, alışık olmadığımız türde bir western deneyimi sunacak. İlhamını Amália Rodrigues’in Estranha forma de vida isimli şarkısından alan film, alışık olduğumuz western’lere nazaran rengarenk görsellere ve teatral bir havaya sahip olacak. Yaklaşık 30 dakika uzunluğunda olacak filmin oyuncu kadrosunda yer alacak isimler belli olmuş bile fakat şimdilik açıklanmamış.

Strange Way of Life’ın çekimleri western türünün üstadı Sergio Leone’nin de birçok defa mekan olarak kullandığı Almería şehrinde gerçekleştirilecek. Filmin prodüksiyonu ne zaman başlar bilemiyoruz fakat sene sonuna doğru ya da önümüzdeki sene izlemeyi umuyoruz.